DINER

17:00-22:00u

STARTERS
Paling Brioche

GEROOKTE PALING VAN ‘DRIES VAN DEN BERG’ | BRIOCHE VAN BAKKERIJ WEGERIF | KAVIAAR | LIMOENCRÈME | 23

Tataki van hert

GEBRAND | CRISPYKNOFLOOK | SPECULAAS | TERIYAKISAUS | SPAANSEPEPER | BOSUI | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | BOERENBOTER | 17

Steak tartaar van ‘Gasconne’ rund

EIDOOIER | RODE UI | AUGURK | KAPPERTJES | BIESLOOK | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | 16

Dé Boterlap Carpaccio

TRUFFELMAYONAISE | CASHEWNOOT | OUD ENKHUIZEN KAAS | RUCOLA | BREEKBROODJE ‘VANMENNO | BOERENBOTER | 15

Tartaar van rode Biet

KERRIEMAYONAISE | RODEUI | AUGURK | KAPPERTJES | BIESLOOK | BALSAMICO | BREEKBROODJE‘VANMENNO’ | 14

Oesters

3 STUKS | UIT HET SEIZOEN | KLASSIEK | RODEWIJN AZIJN | RODEUI | CITROEN | 10
+1 OESTER | 3,5

Soto Ajam Udang

INDONESISCHE KIPPENSOEP | GAMBA | EI | BOONTJES | RIJST | TAUGÉ | RODE PEPER | KROEPOEK | 9

Chef’s special soep

VERSE SOEP | SEIZOENSGEBONDEN | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | 9

Tomatensoep ‘Mediterana’

HUISGEMAAKT | TROSTOMAAT | BASILICUM | CROUTONS | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | 8

Brood ‘vanmenno’ de luxe

KRUIDENBOTER | PESTO | AIOLI | TOMATENSALSA | 12

Breekbrood ‘vanmenno’

HUISGEMAAKTE KRUIDENBOTER OF AIOLI | 7

MAIN Dishes
‘Wiener Schnitzel’ wit Kalfsvlees van de bovenbil

KROKANT GEBAKKEN | CITROEN | TOMAAT | RUCOLA | FRIET
175 GRAM | 19
300 GRAM | 29

Ermelose Pekingeend

ZACHT GEGAARD | HOISIN-LAK | FIVE SPICES MARINADE | TOMAAT | RUCOLA | SPAANSE FRIET
1 BORST | 17
2 BORSTEN | 26

Jamaican Jerk Chicken

‘BOTERLAP SPICEBLEND’ | ZACHT GEGAARD | SPICY | TOMAAT | RUCOLA | LIMOEN | SPAANSE FRIET
2STUKS | 225GRAM | 16
4STUKS | 450GRAM | 25

Truffel Risotto

BOSPADDENSTOELEN | GEFRITUURDE UIENRING | PARMEZAAN | VERSE TRUFFEL | GEPOCHEER DEI | RUCOLA
KLEIN | 16
GROOT | 21

Salade ‘Riche’ Boterlap

GEBAKKEN VISFILET | GAMBA | TREVÉLEZ HAM | GEPOCHEERD EI | SESAM SOJADRESSING | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | BOERENBOTER | 25

Salade ‘Caesar’

GEBAKKEN KIP | ANSJOVIS | PARMEZAAN | BACON | GEKOOKT EI | ANSJOVISDRESSING | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | BOERENBOTER | 22

Varkenshaas saté

220 GRAM | HOUTSKOOLGRILL | PINDASAUS | VERSE ATJAR | SPAANSE FRIET | 22

Classic burger

200 GRAM | RUNDERBURGER VAN SLAGERIJ ‘UIT DE BOSCH’ | GEBAKKEN SCHARRELEI | BACON | CHEDDARKAAS | GEBAKKEN BOSPADDENSTOELEN | TOMAAT | AUGURK | RODE UI | MAYONAISE | CURRY | FRIET | 19

Salade‘Geitenkaas’

RODE BIET | WALNOOT | VELDSLA | TRUFFELDRESSING | KOMKOMMER | TOMAAT | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | OLIJFOLIE | 19

STEAKHOUSE Houtskoolgrill

GESERVEERD MET AIOLI | CHIMICHURRI | TOMAAT | RUCOLA | SPAANSE FRIET

Côte de Boeuf!

PER 100 GRAM | 12
TUSSEN 400 EN 1000 GRAM | 21 DAGEN GERIJPT | DRYAGED ‘SIMMENTHALER’ | RUND | GEGRILDE GROENTEN | OM SAMEN TE DELEN | BEARNAISESAUS

Duo van Veluws hert

180 GRAM HERTENBIEFSTUK | VELUWSE HERTENSTOOF | 33

Kogelbiefstuk

21 DAGEN GERIJPT | HOOGAFGESNEDEN | ‘GASCONNE’ RUND

150 GRAM | 21
300 GRAM | 34

Ribeye

21 DAGEN GERIJPT| DRYAGED‘ SIMMENTHALER’ RUND| 250 GRAM | 32

Entrecote

42 DAGEN GERIJPT | ‘BLACKANGUS’ RUND | 220 GRAM | 29

Vis van de dag

DAGELIJKSE WISSELENDE VANGST VAN SCHMIDT ZEEVIS
VRAAG NAAR ONS ASSORTIMENT! | V.A. 25

GRILLPLANK De Boterlap
800 GRAM | OM SAMEN TE DELEN

CHEF’S CHOICE OF BEEF | JAMAICAN JERK CHICKEN | GAMBA | VISFILET | MAÏS | GEGRILDE GROENTEN | BEARNAISESAUS | AIOLI | CHIMICHURRI | SPAANSE FRIET | 85

SIDE Dishes
Gegrilde groenten

SEIZOENSGEBONDEN | SPECERIJEN | 8

Knoflook spinazie ‘a la plancha’

GEBAKKEN IN KNOFLOOKBOTER | 7

Salade ‘Boterlap’

KROPSLA | TROSTOMAAT | SCHARRELEI | CROUTONS | KRUIDENDRESSING | 4

Bearnaisesaus

HUISGEMAAKT | SCHARRELEITJES | ROOMBOTER | DRAGON | KERVEL | 3

Pepersaus

HUISGEMAAKT | ROMIG | GROENE PEPER | 3

Bospaddenstoelen roomsaus

HUISGEMAAKT | GEBAKKEN PADDENSTOELEN | 3

IN DE BRASSERIE KRIJGT U EEN KIJKJE IN ONZE OPEN KEUKEN WAAR DE GEUR, KLEUR EN SMAAK IN OPTIMALE BELEVING SAMENKOMEN!
KINDER Menu’s
Kleine biefstuk / 100 gr.

VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 12

Verse visfilet / 100 gr.

VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 12

Mini varkenshaas saté / 100 gr.

VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 11

Rundvleeskroket

VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 9

Frikandel

VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 9

Kipnuggets / 5 stuks

VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 9

Kaassouffleetjes / 5 stuks

VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 9

DESSERTS
Kaasplank ‘Boterlap’

4 SOORTEN | ZUIVELHOEVE | WALNOTEN | APPELSTROOP | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | 14
+ GLAS 10 YEAR OLD PORT | 5

Warm chocolade cakeje

A LA MINUTE GEBAKKEN | PURE CHOCOLADE | SNICKERSIJS | 10

Winter Bombasstic

MOUSSE VAN PRALINE | MELKCHOCOLADE | HAZELNOOT | SPECULAAS | KANEELIJS | ABRIKOOS | 10

Tiramisu ‘Boterlap Style’

HUISGEMAAKTLIKEUR | LANGE VINGERS | MASCARPONE | CACAO | VANILLE-IJS | 9

2 bollen snickersijs

MET SLAGROOM | 6

2 bollen vanille-ijs

MET SLAGROOM | 6

2 bollen sorbetijs

MET SLAGROOM | 6

Kinderijsje

MET VERRASSING | 4

Ambachtelijke Veluwse appeltaart | 3,5
Dagelijks vers gebak | 4,5

(VRAAG NAAR DE SMAKEN VAN DE DAG)