DINER
17:00-22:00u
STARTERS
Paling Brioche
GEROOKTE PALING VAN ‘DRIES VAN DEN BERG’ | BRIOCHE VAN BAKKERIJ WEGERIF | KAVIAAR | LIMOENCRÈME | 23
Tataki van hert
GEBRAND | CRISPYKNOFLOOK | SPECULAAS | TERIYAKISAUS | SPAANSEPEPER | BOSUI | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | BOERENBOTER | 17
Steak tartaar van ‘Gasconne’ rund
EIDOOIER | RODE UI | AUGURK | KAPPERTJES | BIESLOOK | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | 16
Dé Boterlap Carpaccio
TRUFFELMAYONAISE | CASHEWNOOT | OUD ENKHUIZEN KAAS | RUCOLA | BREEKBROODJE ‘VANMENNO | BOERENBOTER | 15
Tartaar van rode Biet
KERRIEMAYONAISE | RODEUI | AUGURK | KAPPERTJES | BIESLOOK | BALSAMICO | BREEKBROODJE‘VANMENNO’ | 14
Oesters
3 STUKS | UIT HET SEIZOEN | KLASSIEK | RODEWIJN AZIJN | RODEUI | CITROEN | 10
+1 OESTER | 3,5
Soto Ajam Udang
INDONESISCHE KIPPENSOEP | GAMBA | EI | BOONTJES | RIJST | TAUGÉ | RODE PEPER | KROEPOEK | 9
Chef’s special soep
VERSE SOEP | SEIZOENSGEBONDEN | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | 9
Tomatensoep ‘Mediterana’
HUISGEMAAKT | TROSTOMAAT | BASILICUM | CROUTONS | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | 8
Brood ‘vanmenno’ de luxe
KRUIDENBOTER | PESTO | AIOLI | TOMATENSALSA | 12
Breekbrood ‘vanmenno’
HUISGEMAAKTE KRUIDENBOTER OF AIOLI | 7
MAIN Dishes
‘Wiener Schnitzel’ wit Kalfsvlees van de bovenbil
KROKANT GEBAKKEN | CITROEN | TOMAAT | RUCOLA | FRIET
175 GRAM | 19
300 GRAM | 29
Ermelose Pekingeend
ZACHT GEGAARD | HOISIN-LAK | FIVE SPICES MARINADE | TOMAAT | RUCOLA | SPAANSE FRIET
1 BORST | 17
2 BORSTEN | 26
Jamaican Jerk Chicken
‘BOTERLAP SPICEBLEND’ | ZACHT GEGAARD | SPICY | TOMAAT | RUCOLA | LIMOEN | SPAANSE FRIET
2STUKS | 225GRAM | 16
4STUKS | 450GRAM | 25
Truffel Risotto
BOSPADDENSTOELEN | GEFRITUURDE UIENRING | PARMEZAAN | VERSE TRUFFEL | GEPOCHEER DEI | RUCOLA
KLEIN | 16
GROOT | 21
Salade ‘Riche’ Boterlap
GEBAKKEN VISFILET | GAMBA | TREVÉLEZ HAM | GEPOCHEERD EI | SESAM SOJADRESSING | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | BOERENBOTER | 25
Salade ‘Caesar’
GEBAKKEN KIP | ANSJOVIS | PARMEZAAN | BACON | GEKOOKT EI | ANSJOVISDRESSING | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | BOERENBOTER | 22
Varkenshaas saté
220 GRAM | HOUTSKOOLGRILL | PINDASAUS | VERSE ATJAR | SPAANSE FRIET | 22
Classic burger
200 GRAM | RUNDERBURGER VAN SLAGERIJ ‘UIT DE BOSCH’ | GEBAKKEN SCHARRELEI | BACON | CHEDDARKAAS | GEBAKKEN BOSPADDENSTOELEN | TOMAAT | AUGURK | RODE UI | MAYONAISE | CURRY | FRIET | 19
Salade‘Geitenkaas’
RODE BIET | WALNOOT | VELDSLA | TRUFFELDRESSING | KOMKOMMER | TOMAAT | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | OLIJFOLIE | 19
STEAKHOUSE Houtskoolgrill
GESERVEERD MET AIOLI | CHIMICHURRI | TOMAAT | RUCOLA | SPAANSE FRIET
Côte de Boeuf!
PER 100 GRAM | 12
TUSSEN 400 EN 1000 GRAM | 21 DAGEN GERIJPT | DRYAGED ‘SIMMENTHALER’ | RUND | GEGRILDE GROENTEN | OM SAMEN TE DELEN | BEARNAISESAUS
Duo van Veluws hert
180 GRAM HERTENBIEFSTUK | VELUWSE HERTENSTOOF | 33
Kogelbiefstuk
21 DAGEN GERIJPT | HOOGAFGESNEDEN | ‘GASCONNE’ RUND
150 GRAM | 21
300 GRAM | 34
Ribeye
21 DAGEN GERIJPT| DRYAGED‘ SIMMENTHALER’ RUND| 250 GRAM | 32
Entrecote
42 DAGEN GERIJPT | ‘BLACKANGUS’ RUND | 220 GRAM | 29
Vis van de dag
DAGELIJKSE WISSELENDE VANGST VAN SCHMIDT ZEEVIS
VRAAG NAAR ONS ASSORTIMENT! | V.A. 25
GRILLPLANK De Boterlap
800 GRAM | OM SAMEN TE DELEN
CHEF’S CHOICE OF BEEF | JAMAICAN JERK CHICKEN | GAMBA | VISFILET | MAÏS | GEGRILDE GROENTEN | BEARNAISESAUS | AIOLI | CHIMICHURRI | SPAANSE FRIET | 85
SIDE Dishes
Gegrilde groenten
SEIZOENSGEBONDEN | SPECERIJEN | 8
Knoflook spinazie ‘a la plancha’
GEBAKKEN IN KNOFLOOKBOTER | 7
Salade ‘Boterlap’
KROPSLA | TROSTOMAAT | SCHARRELEI | CROUTONS | KRUIDENDRESSING | 4
Bearnaisesaus
HUISGEMAAKT | SCHARRELEITJES | ROOMBOTER | DRAGON | KERVEL | 3
Pepersaus
HUISGEMAAKT | ROMIG | GROENE PEPER | 3
Bospaddenstoelen roomsaus
HUISGEMAAKT | GEBAKKEN PADDENSTOELEN | 3
IN DE BRASSERIE KRIJGT U EEN KIJKJE IN ONZE OPEN KEUKEN WAAR DE GEUR, KLEUR EN SMAAK IN OPTIMALE BELEVING SAMENKOMEN!
KINDER Menu’s
Kleine biefstuk / 100 gr.
VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 12
Verse visfilet / 100 gr.
VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 12
Mini varkenshaas saté / 100 gr.
VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 11
Rundvleeskroket
VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 9
Frikandel
VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 9
Kipnuggets / 5 stuks
VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 9
Kaassouffleetjes / 5 stuks
VERSE FRIET | SALADE | KOMKOMMER | TOMAAT | APPELMOES | 9
DESSERTS
Kaasplank ‘Boterlap’
4 SOORTEN | ZUIVELHOEVE | WALNOTEN | APPELSTROOP | BREEKBROODJE ‘VANMENNO’ | 14
+ GLAS 10 YEAR OLD PORT | 5
Warm chocolade cakeje
A LA MINUTE GEBAKKEN | PURE CHOCOLADE | SNICKERSIJS | 10
Winter Bombasstic
MOUSSE VAN PRALINE | MELKCHOCOLADE | HAZELNOOT | SPECULAAS | KANEELIJS | ABRIKOOS | 10
Tiramisu ‘Boterlap Style’
HUISGEMAAKTLIKEUR | LANGE VINGERS | MASCARPONE | CACAO | VANILLE-IJS | 9
2 bollen snickersijs
MET SLAGROOM | 6
2 bollen vanille-ijs
MET SLAGROOM | 6
2 bollen sorbetijs
MET SLAGROOM | 6
Kinderijsje
MET VERRASSING | 4
Ambachtelijke Veluwse appeltaart | 3,5
Dagelijks vers gebak | 4,5
(VRAAG NAAR DE SMAKEN VAN DE DAG)