Welkom bij de Boterlap Ermelo

Graag willen we u kennis laten maken met het concept van de Boterlap in Ermelo. Al jaren een begrip in Harderwijk en sinds maart 2018 ook gevestigd in Ermelo op de plek van de voormalig Schout van Ermel. Naast ons grand café en terras hebben wij ook een groot restaurant. Hier krijgt u een kijkje in onze open keuken waar de geur, kleur en smaak in optimale beleving samenkomen!

Met onze Veluwse appeltaart voor bij de koffie, het ambachtelijke Franse brood voor de lunch, authentiek rundvlees en vers gevangen vis van onze houtskoolgrill voor het diner zetten we een trend in de duurzame richting van ons horecabedrijf.

Namens het volledige team van de Boterlap heten wij u van harte welkom!

GRAND CAFÉ

Sinds jaar en dag neemt het grand café van de Boterlap (voorheen bekend als de Schout van Ermel), met zijn historische bar, een prominente plek in aan de rand van Ermelo.

Van jong tot oud weet men deze plek te vinden voor een goed getapt Heineken pilsje, meer dan 10 speciaal bieren van de tap en ruim 20 soorten op de fles met bijbehorend glaswerk.

Ook een frisse gin-tonic, een single malt whisky, of gewoon een goed glas wijn aan de bar, onder het genot van ouderwets gezellig bar personeel.

In de weekenden is de Boterlap Ermelo nog steeds een druk bezochte uitgaansgelegenheid om je stapavond mee af te trappen.

RESTAURANT

Het restaurant van de Boterlap in Ermelo heeft een open keuken waarbij de houtskoolgrill centraal staat.

Al vanaf 2018 hanteren wij dit laagdrempelige concept met pure en herkenbare ingrediënten.

Zo werken veel van onze leveranciers op een duurzame wijze en heeft de smaak altijd de hoogste prioriteit.

Naast onze Veluwse appeltaart en Franse vloerbroden ‘Vanmenno’ , hebben we o.a. ook onze fameuze varkenshaas saté, gerijpt Gasconne en Simmenthaler rund van ‘de Lindenhoff’ in Baambrugge en kraakverse vis, schaal- en scheldieren bereid op onze authentieke houtskoolgrill.

Naast onze vlees bereidingen staan alle dagen van de week volledig in het teken van een ‘fish market’. De zee bepaalt aan de hand van het seizoen namelijk wat er gegeten wordt en ‘Schmidt zeevis’ uit Rotterdam komt ze alle dagen vers leveren.