Welkom bij de Boterlap

Graag willen we u kennis laten maken met het concept van de Boterlap in Harderwijk. Naast onze bar/café en terras heeft de Boterlap sinds Maart 2013 een eigen brasserie. In deze brasserie krijgt u een kijkje in onze open keuken waar de geur, kleur en smaak in optimale beleving samenkomen!

Met onze Veluwse appeltaart voor bij de koffie, het ambachtelijke Franse brood voor de lunch, authentiek rundvlees en vers gevangen vis van onze houtskoolgrill voor het diner zetten we een trend in de duurzame richting van ons horecabedrijf.

Namens het volledige team van Bar Brasserie & Terras de Boterlap heten wij u van harte welkom!

BAR

Sinds 1958 neemt café de Boterlap, voor velen bekend om zijn historische bar, maar toen ook om de danszaal in de bovenkamer, een prominente plek in, op de markt in Harderwijk.

Van jong tot oud weet men de Boterlap te vinden voor een goed getapt Heineken pilsje, meer dan 10 speciaal bieren van de tap en ruim 20 op de fles met bijbehorend glaswerk.

Ook een hippe gin-tonic, een single malt whisky, of gewoon een goed glas wijn aan de bar, onder het genot van ouderwets gezellig bar personeel.

In de weekenden is de Boterlap met een dansvloer, live DJ en diverse gezellige barren nog steeds een druk bezochte uitgaansgelegenheid.

BRASSERIE

De brasserie van de Boterlap heeft een volledig open keuken waarbij de houtskoolgrill centraal staat.

Al vanaf 2012 hanteren wij dit laagdrempelige concept met pure en herkenbare ingrediënten.

Zo werken veel van onze leveranciers op een duurzame wijze en heeft de smaak altijd de hoogste prioriteit.

Naast onze Veluwse appeltaart en Franse vloerbroden ‘Vanmenno’ , hebben we o.a. ook onze fameuze varkenshaas saté, gerijpt Gasconne rund van ‘deLindenhoff’ in Baambrugge en kraakverse vis bereid op onze authentieke houtskoolgrill.

Naast onze vlees bereidingen staan alle dagen van de week volledig in het teken van een ‘fish market’. De zee bepaalt aan de hand van het seizoen namelijk wat er gegeten wordt en ‘Schmidt zeevis’ uit Rotterdam komt ze alle dagen vers leveren.

Menukaart (klik)

Lindenhoff
Lindenhoff
Lindenhoff

TERRAS

Gedurende het hele jaar maken we gebruik van ons terras, waarbij onze gasten zoveel mogelijk in de zon en uit de wind kunnen genieten van deze unieke plek op de markt.

Met een brede luifel, glazen windschermen en behagelijke terras heaters kunt u tot in de late uurtjes rustig en warm blijven zitten.

De Boterlap Harderwijk na 2009 ook in 2013 opnieuw de beste!

Voor de tweede keer heeft De Boterlap in Harderwijk het beste terras van Nederland gewonnen. In 2009 was het bedrijf van eigenaar Gert Boonen al eens eerder winnaar van de Misset Horeca Terras Top100. Daarna verbleef het drie jaar in de Eregalerij, om vervolgens bij de eerstvolgende deelname in 2013 wederom als beste terras van Nederland uit de bus te komen.

RESERVEREN

LOCATIE

De Boterlap
Markt 5
3841CE Harderwijk
0341-429660
info@deboterlap.nl

7 dagen per week geopend!