DINER 17:00 – 22:00u

Half dozijn oesters
uit het seizoen, op ijs geserveerd met klassiek garnituur 20 (3,50 p.st.)


Poké bowl Tataki zalm
sushirijst met gebrande zalm, verse avocado, wakame salade, sojaboontjes, sriracha mayonaise en furikake 18


Dé Boterlap Carpaccio
met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola en oude Doornspijkse kaas 15


Steak tartaar
van Gasconne rund, vers gesneden met eidooier en klassiek garnituur 15


(V) Gemarineerde watermeloen
met Spaanse peper, crumble van geitenkaas, krokante olijven, knapperige sla, breekbrood vanmenno en Boterlap olijfolie 14


Brood vanmenno de luxe
met huisgemaakte kruidenboter, pesto, aioli en tomatensalsa 12


Omar’s bouillabaisse
Verse vissoep met saffraan, verse vis, schaal- of schelpdieren, aardappel, venkel en een breekbroodje vanmenno 12


Tomatensoep Mediterana
van verse trostomaten met basilicum en croutons en een breekbroodje vanmenno 9


Chef’s special
Verse soep van het seizoen met een breekbroodje vanmenno 9


Brood vanmenno
met huisgemaakte kruidenboter 7


(V) Brood vanmenno
met huisgemaakte aioli 7

Salade Riche Boterlap style
Royale salade met gebakken vis, halve seatiger, Trevélez ham, gepocheerd kakelhoeve-ei, gegrilde groene asperges, sesam-soja dressing, brood vanmenno en boerenboter 25


Jamaican jerk chicken
zacht gegaarde spicy kippenbouten (ca. 400 gram) van de houtskoolgrill met verse limoen 24


Salade Caesar
met gebakken kip, ansjovis, Parmezaanse kaas, bacon, ansjovisdressing, brood vanmenno en boerenboter 22


Varkenshaas saté
zacht gegaard van de houtskoolgrill, met pindasaus, verse atjar en huisgemaakte friet 21


(V) Salade parelcouscous
met dadel en abrikoos, geroosterde gele, oranje en paarse wortel met ‘ras el hanout’ en gepofte pappadum,  breekbroodje vanmenno  en Boterlap olijfolie 20


Fishmarket

Twee gegrilde halve seatigers
in de schaal gegrild en geserveerd met Parijse boter 27


Seafood paella Boterlap style
Spaanse saffraanrijst met gegrilde seatiger, groene asperge, verse vis, schelpdiertjes en sobrasada olie 26


Diverse dagelijkse visvangsten
van Schmidt zeevis uit Rotterdam, van de houtskoolgrill v.a. 25

Steakhouse

Boterlap finest grill selection (800 gram)
Chef’s choice of beef, Jamaican chicken, kalfsspies met knoflook en peterselie, gegrilde groene asperges en bearnaise saus 75


Omar’s Cut of beef
(dry aged Simmenthaler) per 100 gram 12
Vanaf 400-800 gram, om samen te delen, inclusief bearnaisesaus


Entrecote
(100% Black Angus/42 dagen gerijpt/220 gram) 29


Kogelbiefstuk
(Gasconne/21 dagen gerijpt/180 gram) 23


Lady kogelbiefstuk
(Gasconne/21 dagen gerijpt/150 gram) 21


Surf&Turf
breid uw steak uit met een halve gegrilde seatiger en bearnaise saus 14


Royaal gegrilde kalfsspies
(Gasconne/200 gram) met verse knoflook en peterselie 25

Al onze vis en vlees gerechten, met een bereiding van de houtskoolgrill, serveren we met verse Spaanse frieten, aioli en chimichurri

Garnituren

(Als extra te bestellen)

Huisgemaakte pepersaus 2,5

Bearnaisesaus van scharreleitjes 2,5

Salade Boterlap (kropsla, trostomaat, scharrelei en croutons) 4

Hollandse spinazie ‘a la plancha’ met knoflook 6

Gegrilde groene asperges met knoflookboter 8

Klein biefstukje (100gr)
met huisgemaakte friet, salade en appelmoes 12


Vers visje
met huisgemaakte friet, salade en appelmoes 11


Mini saté
met huisgemaakte friet, salade en appelmoes 10


Lindenhoff kroket
met huisgemaakte friet, salade en appelmoes 9


Frikandel
met huisgemaakte friet, salade en appelmoes 9


Kipnuggets
met huisgemaakte friet, salade en appelmoes 9

Spaanse zoete aardappel friet
met aioli saus, gefrituurde uien en gesneden bosui 9


Knoflook crostini’s (2) met aubergine puree
gegrilde groenten en cashew kruim 8


Brood vanmenno
met huisgemaakte aioli 7


Gemarineerde watermeloen met Spaanse peper (let op, vega)
met crumble van geitenkaas, krokante olijf, knapperige sla, breekbrood vanmenno  en Boterlap olijfolie  14


Saffraan paella
met gegrilde groene asperges en rode paprika, geroosterde bosui, gepofte cherry tomaatjes en krokante groene kool 22


Salade parelcouscous
met dadel en abrikoos, geroosterde gele, oranje en paarse wortel met ‘ras el hanout’ en gepofte pappadum, breekbroodje vanmenno en Boterlap olijfolie 20


Mousse van passievrucht
infusie van frambozen coulis, sinaasappel sorbet en pistache krokant 10

Al onze desserts zijn huisgemaakt, met Veluws ijs van de IJszaak uit Harderwijk.

Kaasplank Boterlap
4 kaassoorten van de Zuivelhoeve (Harderwijk) met walnoten, appelstroop en een glas Pocas Porto (10 years old) 18


Kaasplank Boterlap
4 kaassoorten van de Zuivelhoeve(Harderwijk) met walnoten en appelstroop 14


CRAZY BOMBASS-TIC
Gouden chocolade mousse met karamel, mokka roomijs, koffieboontjes en krokante meringue met bladgoud 11


Warm chocolade cakeje
à la minute gebakken, met snickersijs 10


(V) Mousse van passievrucht
infusie van frambozen coulis, sinaasappel sorbet en pistache krokant 10


Port
Pocas Porto 10 years old 7


Dessertwijn
Jose Maria da Fonseca 6


2 bollen snickerijs
met slagroom 6


2 bollen vanille ijs
met slagroom 6


2 bollen sorbet ijs
met slagroom 6


Kinderijsje 4

SPECIALE KOFFIE

IJskoffie 5,00
Frappuccino 5,50
Frappuccino karamel 6,00
Frappuccino hazelnoot 7,00
‘Boterlap’ Coffee koffie, Frangelico en slagroom 7,00
43 Coffee koffie, Licor 43 en slagroom 7,00
American Coffee koffie, Baileys en slagroom 7,00
Italian Coffee koffie, Amaretto en slagroom 7,00
Irish Coffee koffie, Irish whisky, bruine suiker en slagroom 7,00
French Coffee koffie, Grand Marnier en slagroom 7,00
Spanish Coffee koffie, Tia Maria en slagroom 7,00
D.O.M. Coffee koffie, D.O.M. Bénédictine en slagroom 7,00
TERUG