DINER 17:00 – 22:00u

Half dozijn oesters
uit het seizoen, op ijs geserveerd met klassiek garnituur 20 (3,50 p.st.)


Poké bowl Tataki zalm
sushirijst met gebrande zalm, verse avocado, wakame salade, sojaboontjes, sriracha mayonaise en furikake 18


Dé Boterlap Carpaccio
met truffelmayonaise, pijnboompitten, rucola, breekbroodje vanmenno en Boterlap olijfolie 17


Steak tartaar
van Gasconne rund, vers gesneden met eidooier en klassiek garnituur en breekbroodje vanmenno 15


(V) Gemarineerde watermeloen
met Spaanse peper, crumble van geitenkaas, krokante olijven, knapperige sla, breekbroodje vanmenno en Boterlap olijfolie 14


Brood vanmenno de luxe
met aioli en tomatensalsa 12


Chef’s special
Verse soep van het seizoen met een breekbroodje vanmenno 9


(V) Brood vanmenno
met huisgemaakte aioli 7

Salade Riche Boterlap style
Royale salade met gebakken vis, halve seatiger, Trevélez ham, gepocheerd kakelhoeve-ei, gegrilde groene asperges, sesam-soja dressing, brood vanmenno en Boterlap olijfolie 25


Jamaican jerk chicken
zacht gegaarde spicy kippenbouten (ca. 400 gram) van de houtskoolgrill met verse limoen 24


Salade Caesar
met gebakken kip, ansjovis, Parmezaanse kaas, bacon, ansjovisdressing, brood vanmenno en Boterlap olijfolie 22


Varkenshaas saté
zacht gegaard van de houtskoolgrill, met pindasaus, verse atjar en huisgemaakte friet 21


(V) Salade parelcouscous
met dadel en abrikoos, geroosterde gele, oranje en paarse wortel met ‘ras el hanout’ en gepofte pappadum,  breekbroodje vanmenno  en Boterlap olijfolie 20


Fishmarket

Twee gegrilde halve seatigers
in de schaal gegrild en geserveerd met Parijse boter 27


Diverse dagelijkse visvangsten
van Schmidt zeevis uit Rotterdam, van de houtskoolgrill v.a. 25

Steakhouse

Boterlap finest grill selection (800 gram)
Chef’s choice of beef, Jamaican chicken, kalfsspies met knoflook en peterselie, gegrilde groene asperges 75


Omar’s Cut of beef
(dry aged Simmenthaler) per 100 gram 12
Vanaf 400-800 gram, om samen te delen, inclusief bearnaisesaus


Entrecote
(100% Black Angus/42 dagen gerijpt/220 gram) 29


Kogelbiefstuk
(Gasconne/21 dagen gerijpt/180 gram) 23


Lady kogelbiefstuk
(Gasconne/21 dagen gerijpt/150 gram) 21


Surf&Turf
breid uw steak uit met een halve gegrilde seatiger en bearnaise saus 14


Royaal gegrilde kalfsspies
(Gasconne/200 gram) met verse knoflook en peterselie 25

Al onze vis en vlees gerechten, met een bereiding van de houtskoolgrill, serveren we met verse Spaanse frieten, aioli en chimichurri

Garnituren

(Als extra te bestellen)

Salade Boterlap (kropsla, trostomaat, scharrelei en croutons) 4

Hollandse spinazie ‘a la plancha’ met knoflook 6

Gegrilde groene asperges met knoflookboter 8

Small steak (100 gr.)
with home-made French fries, salad and apple sauce 12


Fresh fish
with home-made French fries, salad and apple sauce 11


Dutch meat roll ‘Frikandel’
with home-made French fries, salad and applesauce 9


Chicken nuggets
with home-made French fries, salad and apple sauce 9

Spaanse zoete aardappel friet
met aioli, gefrituurde uien en gesneden bosui 9


Knoflook crostini’s (2) met aubergine puree
gegrilde groenten en cashew kruim 8


Brood vanmenno
met huisgemaakte aioli 7


Saffraan paella
met gegrilde groene asperges en rode paprika, geroosterde bosui, gepofte cherry tomaatjes en krokante groene kool 22


Salade parelcouscous
met dadel en abrikoos, geroosterde gele, oranje en paarse wortel met ‘ras el hanout’ en gepofte pappadum, breekbroodje vanmenno en Boterlap olijfolie 20


Mousse van passievrucht
infusie van frambozen coulis, sinaasappel sorbet en pistache krokant 10

Al onze desserts zijn huisgemaakt, met Veluws ijs van de IJszaak uit Harderwijk.

(V) Mousse van passievrucht
infusie van frambozen coulis, sinaasappel sorbet en pistache krokant 10


2 Bollen sorbet ijs
met slagroom 6


Kinderijsje 4


Port
Pocas Porto 10 years old 7


Dessertwijn
Jose Maria da Fonseca 6

TERUG